Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

 Openingstijden rondom de feestdagen        

Geachte relatie

De feestdagen staan weer voor de deur, vandaar de gewijzigde  openingstijden;

Boskoop Zijde
Vrijdag 21 december vanaf 16:00 uur gesloten ivm Kerstviering
Zaterdag 22 en maandag 24 december gesloten.

Hengelo 
Vrijdag 21 december vanaf 16:00 uur gesloten ivm Kerstviering
Zaterdag 22 december gesloten.
Woensdag 2 januari gesloten. 

Zundert
Vrijdag 21 december vanaf 16:00 uur gesloten ivm Kerstviering
Zaterdag 22 en maandag 24 december gesloten.
Zaterdag 29 december en maandag 31 december

Vuurwerk
Op 28, 29 en 31 december verkopen we in Boskoop Vuurwerk.
Op 28 december is er ’s avonds een grandioze vuurwerkshow op onze vestiging aan de Zijde in Boskoop.

Gewasbescherming

Omdat de grote gewasbeschermingsfabrikanten reeds op 14 december hun deuren sluiten kunnen wij na die datum uitsluitend gewasbescherming uit eigen voorraad uitleveren. Wilt u nog (grotere hoeveelheden) gewasbescherming bestellen of bestellen voor uw winterbespuiting, geef dit dan uiterlijk VANDAAG donderdag 13 december aan ons door.

Bodemmonsters

De tijd breekt aan dat de mineralisatie van het bodemleven in de volle grond tot een minimum komt en dus de bodem in rust is. Dit is de beste tijd om een bodemmonster te nemen om een betrouwbaar inzicht te krijgen in de mineralenverhoudingen van uw perceel. Vraag bij onze buitendienst naar de mogelijkheden met een Bodembalans-analyse, deze analyse geeft inzicht in de verhoudingen tussen de mineralen en spoorelementen die in uw bodem aanwezig zijn. Deze verhoudingen bepalen of uw bodem in balans is. De verhoudingen tussen de elementen zijn belangrijker dan de absolute hoeveelheden.

Compostmengsel op maat

Nu is het ideale moment om de voorraadbemesting uit te voeren met een compostmengsel op maat afgestemd op uw bodembalansanalyse. Een compostmengsel op maat heeft diverse voordelen. Zo zijn spoorelementen lastig individueel te verstrooien vanwege de fijnheid van het product en de relatief lagere doseringen per ha. Door het mixen van de meststoffen door de compost wordt de bodem in één werkgang geoptimaliseerd en is de bodem klaar voor komend seizoen. Daarnaast zorgt goede compost voor aanvoer van stabiele organische stof, voeding en biologie. Wist je dat goede compost 90% stabiele organische stof bevat? En dat 1% extra humus in de bodem zorgt voor 7 mm waterbuffering op zandgrond en 9,3 mm extra waterbuffering op kleigronden? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een compostmengsel op maat, neem dan contact op met uw adviseur.

Kickstart met organisch-minerale startmeststof bij aanplant!

Afgelopen jaar heeft DCM meerdere demo’s en proeven gedaan met DCM PN-MIX MINIGRAN® met als doel een snellere/betere inworteling en betere kluitvorming. Bijvoorbeeld in plantgoed van Laurieren waren de behandelde bedden met de PN-MIX duidelijk in het veld zichtbaar, zie foto. Zowel bovengronds als ondergronds waren de planten meer ontwikkeld dan zonder PN-MIX. Enkele voordelen van de PN-MIX zijn dat hij minder uitspoelgevoelig is, en dat het stikstof (10%) en fosfaat (17%) gehalte is opgebouwd uit verschillende bronnen waardoor er een snelle aanvang met constante afgifte is voor u gewas. De MINIGRAN® technologie zorgt er voor dat deze meststof erg goed te verdelen is, en daarmee ook uitermate geschikt is voor precisie bemesting.

 
 

Tot slot wensen wij u fijne feestdagen en een
zakelijk succesvol maar vooral gezond 2019.

Directie en medewerkers Telermaat BV

Telermaat