Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

VBC gaat eruit

Het is reeds in dit voorjaar vermeld. De Rub regeling voor VBC is vervallen en daarmee kan VBC na de komende winter niet meer ingezet worden tegen afgezette eieren van diverse insecten. VBC mag nog verkocht worden tot 1 oktober. Het mag nog tot 1 oktober 2019 gebruikt worden. Telermaat heeft beslag gelegd op de laatste voorraad. Dus als u nog interesse heeft dan snel bestellen. Op = Op

Finale en Basta

Ook hier is van bekend dat 2019 het laatste jaar is. Ook hier heeft Telermaat haar volume inmiddels bij Bayer door gegeven. Er is nog een beetje ruimte in dit volume dus ook hier geldt, wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Dual Gold

Er zijn onverwachte problemen opgetreden in de toelating van Dual Gold. Om Dual Gold voor de markt te behouden heeft Syngenta bij het CTGB het verzoek ingediend voor een gebruiksverbod op zandgronden (op basis van de grondsoortenkaart Nederland) en in grondwaterbeschermingsgebieden ten einde kwetsbaar grondwater afdoende te beschermen. Na beoordeling heeft het Ctgb besloten de aangevraagde WG wijziging met ingang van 14 september 2018 (per direct dus) door te voeren.

Fado

Fado®  heeft recent onderstaande uitbreidingen in de bedekte teelt op het etiket gekregen:

  • Potplanten (m.u.v. éénjarige perkplanten, bolbloemen en knolbloemen, cactussen en succulenten), trekheesters en snijgroen. 
  • Snijbloemen

Closer

Recent heeft ons nieuwe insecticide Closer een toelating gekregen voor gebruik in de sierteelt onder glas. Closer is een nieuw effectief middel met unieke werkingswijze tegen zuigende insecten zoals luis en witte vlieg.

PC-serie hoge boomcontainers breidt verder uit

Recentelijk is de PC-serie uitgebreid :

17cm 2,3L

19cm 3,4L

21cm 4,6L

23cm 6L

24cm 7L

27cm 10L

er waren al een 12 en 14 cm.

beschikbaar in deze serie.

Voorbeelden uit de PC serie

De extra hoge kraag geeft de potten een moderne uitstraling. De potten laten zich perfect verwerken met automatische oppotmachines. Bovendien zijn ze door de brede rand onder de kraag prima te verwerken met vorken. De pot heeft een kruisbodem met acht ronde horizontale gaten die bodemcontact maken en acht hoger gelegen ronde horizontale gaten, die samen met de vier diagonale vierkante gaten zorgen voor een perfecte ontwatering en beluchting.

Kluitmaterialen

Aan de temperaturen buiten is het nog niet te merken, maar het najaar nadert met rasse schreden. Op dit moment loopt er een actie voor draadkorven en gaaslappen voor vroege beslissers. Vraag erna bij uw vertegenwoordiger

Plantgezondheid

In gewassen waar problemen als hagelschot kunnen optreden adviseren we de biostimulant OLF-Ag toe te voegen aan de fungicide bespuiting om het gewas extra weerbaar te maken. Voeg in deze tijd met langere bladnat perioden OLF-Ag (2,5-3L/ha.) + Fulvic-25 (1,5L/ha.) toe.
 
Bij een hoge druk adviseren we het interval tussen de bespuitingen te verkorten naar 7-10 dagen en de dosering van OLF-Ag te verhogen naar 5L/ha.

Bladbemesting met Triple Ten

Als je (wintergroene) planten  of visueel aantrekkelijke  planten nog even op kleur  gebracht moeten worden voor de herfstverkoop, gebruik dan Triple Ten. Ook als bemesten onderdoor moeilijk wordt door meer bladmassa of na een stevige herfstbui.
Triple Ten is een zuivere bladmeststof  en bevat een breed spectrum aan elementen, organisch gecheleerd, met biostimulatoren (fulvinezuur, zeewierextract, amonizuren en diverse vitaminen).
In de praktijk blijkt dat een bladbemesting met de zuivere Triple Ten effectiever is dan de gebruikelijke oplosmeststoffen en organische bladmeststoffen die vaak ballastzouten bevatten.

Gebruik tot 4 liter Triple Ten per hectare met 400-500 liter spuitvloeistof. Herhalen naar behoefte.

Telermaat