Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Benevia®

Benevia® heeft een tijdelijke vrijstelling gekregen voor de bestrijding van de Suzuki fruitvlieg (Drosphila suzukii) in de onbedekte teelt van aardbei.
De vrijstelling gaat in op 25 augustus en vervalt na 120 dagen (23 december 2018).

Het middel is uitsluitend toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel voor het professionele gebruik door middel van gewasbehandeling in aardbei onbedekt. Dosering is 0.75 l / ha. Maximaal 2 toepassingen met een interval van 7 dagen.

Niet in grondwaterbeschermingsgebieden. Benevia is gevaarlijk voor bijen. Wanneer het gewas actief bezocht wordt door bijen alleen toepassen tussen zonsondergang en zonsopkomst. Er zijn diverse driftreducerende maatregelen verplicht.

Frans Hereijgers


Nadat u wellicht een tijdje niets meer van onze vertegenwoordiger Frans Hereijgers gehoord heeft kunnen wij u mededelen dat Frans om gezondheidsredenen dit najaar met vervroegd pensioen gaat. Iedereen is nog in de gelegenheid om Frans een hand te schudden op zijn receptie welke wij op 26 oktober van 16.00 – 18.00 uur zullen houden in ‘De Tijd’ in Rijsbergen. Hiervoor zult u per post nog een officiële uitnodiging ontvangen.

Intussen is Frans opgevolgd door de zeer ervaren Fonny Tuytelaars (06-22789933). Naast Fonny hebben we ook een Junior vertegenwoordiger voor de aardbeien in opleiding.

Telermaat