Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Zomertour 2018: Boomkwekerij EN Aardbeien!

Dit jaar organiseert Telermaat voor de derde keer de Zomertour. Na twee succesvolle edities in de boomkwekerij hebben we besloten dit jaar ook de aardbeien aan het geheel toe te voegen. Hier zijn we dan ook erg trots op!

De Zomertour zal net als voorgaande jaren bestaan uit verschillende objecten variërend van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en ons registratie en adviesprogramma ‘Maatwerk’. Uiteraard kunt u weer GRATIS uw licentie verlengen en zorgen we goed voor de inwendige mens. We hebben weer vier prachtige locaties ter onze beschikking en wel: Aardbeibedrijf Hereijgers - Verdaesdonck en Boomkwekerijf John Dictus in Klein-Zundert op 3 juli, Boomkwekerij Udenhout in Udenhout op 4 juli, Leuveld Boomkwekerijen in Denekamp op 5 juli en Antoon Rijnbeek Tuinplant in Boskoop op 6 juli.

Indien u onze Zomertour wilt bezoeken download dan het inschrijfformulier HIER of op onze website. Stuur hem snel in want VOL = VOL.

Situatie Basta en Finale

Zoals reeds aangekondigd valt het doek definitief voor Basta en Finale. Wij mogen nog uitleveren tot 31 januari 2019 en u mag nog gebruiken tot 31 januari 2020. 
Voorlopig is er dus nog niets aan de hand. Wij hebben ruim voldoende product bij Bayer gereserveerd. Het is dus niet nodig om uzelf nu al op kosten te laten jagen. Het is zelfs niet raadzaam in verband met de houdbaarheid van producten.  In het najaar zullen wij een inventarisatie ronde doen en in december of januari zullen wij recent geproduceerd product aan u uitleveren

Wisseling van de wacht

Telermaat is blij om te melden dat sinds 16 april jl. Fonny Tuijtelaars toegevoegd is aan het verkoopteam, voornamelijk de aardbeien en zachtfruit. Fonny gaat de functie van Charlotte overnemen, zij gaat Telermaat per 1 juni verlaten. Charlotte bedankt alle telers voor de fijne en leuke samenwerking! 

Fonny heeft de afgelopen 18 jaar zijn kennis en kunde opgebouwd in de land - en tuinbouw waarvan een groot deel in de boomkwekerijsector. Hij heeft zich met name gefocust op gewasbescherming en meststoffen, zowel in zijn advisering als onderzoeken. Fonny is te bereiken op telefoonnummer 06-22789933 of via fonny@telermaat.nl . 

Toelatingsnieuws

Gnatrol heeft een toelating als aangietbehandeling in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen tegen larven van rouwmuggen.

Applaud is toegelaten in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen tegen kaswittevlieg.

Chloor IPC heeft een KUG uitbreiding gekregenals onkruidbestrijding in de teelt van Tagetes. Het is mogelijk om maximaal 2 maal 2 ltr of 8 maal een halve liter te spuiten.
Door veranderingen bij de toelatingshouder zal de toelating van Pirimor in de sierteelt overgaan in de naam Pediment. Om dezelfde reden zal Plenum overgaan in Tafari.

 Frupica heeft een verkorting van de veiligheidstermijn in aardbei naar 1 dag gekregen.

Sivanto is een nieuwe insecticide die is toegelaten tegen brede ranch zuigende insecten in bloemisterij-, boomkwekerijgewassen, vaste planten en de bedekte teelt van aardbei.

Karate Zeon (luizen en rupsen) heeft een toelating gekregen in onbedekte teelt van Bloemisterijgewassen, Buxus, vaste planten  en veredeling van bloemzaden.

Prolectus is toegelaten in de onbedekte teelt van aardbeien en bloemisterijgewassen tegen botrytis.

Batavia (broertje van Movento) is toegelaten ter bestrijding van insecten en mijten in de bedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten. Movento

 

Telermaat