Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

AANBIEDING van de Maand Juli 2017

10 % KORTING

 

op alle

tricoflex

tuinslangen


uit ons assortiment!

 

(Tricoflex = Slijtvaste en UV-bestendige, soepelheid, druk en vormstabiliteit)

Bladbemesting en weerbaarheid

Triple Ten voor meer groeikracht  /  Shuttle Seven voor kleur en gezondheid

Triple Ten
Als bemesten onderdoor moeilijk wordt door meer bladmassa of wanneer na een droge of natte periode, bemesten via de wortel moeilijk is, gebruik dan Triple Ten.
Triple Ten bevat een breed spectrum aan elementen, waaronder selenium. Dit element geeft extra bescherming om stress door felle zon te voorkomen.

Shuttle Seven
Ziektegevoelige  gewassen kunnen bij voorkeur behandeld worden met Shuttle Seven.  Deze mix van zeven spoorelementen in hoge concentratie met vijf belangrijke macro-elementen, is zo samengesteld dat er geen antagonistische effecten optreden tussen deze elementen en dus optimaal opgenomen worden door de plant. 

Aloe-Tech
Voor een preventieve werking tegen meeldauw of bladvlekken kunnen Triple Ten en Shuttle Seven gecombineerd worden met  Aloe-Tech.
Aloe-Tech bevat o.a. salicylzuur voor verbeterde immuniteitsreacties. Salicylzuur is een anti-oxidant die in de plant een functie vervult in de afweer tegen ziekten en vraat.

Bemesting

In de maanden juni en juli vindt doorgaans de tweede bemestingsronde plaats om de plant het tweede deel van het groeiseizoen van de benodigde voeding te voorzien. Afhankelijk van de teelt, het groeistadium, het grondmonster en de mogelijkheden, zijn er verschillende opties om het optimale aan uw plant te bieden.

 

Basisbemesting N-P-K + magnesium

Wilt u nog één keer bijbemesten met de perfecte
N-(P)-K verhouding voor uw gewas? Denk dan eens aan de langwerkende meststof DCM MIX-5 of
DCM NK-MIX, wat zorgt voor een geleidelijke groei van uw gewas.

Beiden producten hebben een werkingsduur van 2,5 tot 3 maanden tijd en zijn opgebouwd uit 8 organische grondstoffen. Hiermee verkrijgt u een continue afgifte van zowel stikstof, fosfaat (MIX-5) en kali, die aansluiten op de behoefte van uw gewas. Tevens geven de organische grondstoffen in beide meststoffen het bodemleven een boost.

 IJzerbemesting
IJzer is een sporenelement en is onmisbaar voor de vorming van bladgroen in de plant. Een tekort toont een slechte bladstand en verlies van kleur. Tevens wordt het assimilatieproces geremd.
IJzergebrek kent vele mogelijke oorzaken, waarvan de meeste worden veroorzaakt door de slechte beschikbaarheid in de grond. IJzer wordt in de bodem alleen opgenomen via de wortelpunten, daarom moet de plant steeds nieuwe wortels vormen om in de ijzerbehoefte te blijven voorzien.
Naast wortelopname via de bodem is ijzer ook opneembaar via het blad. Mits juist geformuleerd, kan daarmee gecorrigeerd worden tijdens de teelt om een gewas in piek-behoeften te voorzien of om eventuele correcties uit te voeren. DCM Olega® Fer bevat ijzercitraat, een plant-eigen ijzercomplex wat zeer goed opgenomen wordt via het blad.

     DCM Olega® Fer zorgt voor:
  • een snellere en betere vrijstelling van ijzer na bespuiting op het blad is;
  • betere opname door het blad dankzij een kleine afmeting van het molecuul;
  • door toevoeging van ureum om een nog betere opname van ijzer (synergie) te krijgen;
  • snellere translocatie in het xyleem en inbouw in de plant.

 Toepassing:

  • Spuiten preventief 2 ltr. ha. op min. 400ltr. water

Zomertour 2017

Wij kijken terug op een zeer geslaagde zomertour. Maar liefst 600 klanten op diverse locaties in Nederland. Grote dank aan onze gastbedrijven op de 4 verschillende locaties.

Telermaat