Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Bij aankoop van 1 Pallas short € 43,95 excl. Btw ( blauw of zwart )
+ 2 T-Shirts t.w.v. € 25,- naar keuze GRATIS ( zwart, wit of grijs)

 

+gratis

Tagetus tekorten in de markt

Door tekorten in de markt, zijn de Tagetus patula type ter bestrijding van aaltjes voor 2017 niet meer leverbaar.
Het beste alternatief is Japanse Haver. Deze heeft een gelijkwaardig effect als braakliggende grond. Gemiddeld ligt de afbraak van het wortellesie-aaltje bij een succesvolle teelt op 50 - 70%.

Teeltadvies:
Zaaitijd: april - september
Zaaidiepte: 1 - 2 cm
Startgift N: 60 - 65 kg/ha
Grondsoort: geschikt voor alle gronden
Bij vroege zaai: onderwerken na 10 - 12 weken
Zaaizaadhoeveelheid: Enkel als leverancier organische stof: 40 - 60 kg/ha
Als aaltjeskiller: 60 - 80 kg/ha

Klik hier voor de folder.

NIEUW Groenbemestermengsel Vital Complex

Afhankelijk van het doel van de groenbemester kies je voor een specifiek mengsel. Het nieuwe mensel Vital Complex stimuleert het bodemleven, doorbreekt verdichte lagen en stimuleert de diversiteit aan insecten.

Vital Complex bestaat uit:
- Lupine, diverse klaversoorten en wikke. Dit zijn vlinderbloemigen die luchtstikstof kunnen binden. Deze gewassen bloeien rijk en zorgen voor het stimuleren van insecten en bijen.
- Vlas en Lupine zijn diepe wortelaars. Zij kunnen verdichtingen in  de bodem doorbreken met hun wortels die wel tot 1 meter diep in de grond groeien.
- Japanse haver zorgt voor een goede bodemstructuur. Het komt snel op waardoor er geen herbiciden toegepast hoeven te worden.
- Gingellikruid verbetert de kruimelstructuur en bevordert goede  bodemschimmels. Gingellikruid komt zelf sin droge perioden snel op en groeit bij warm weer snel waardoor onkruid onderdrukt wordt.

Ook te zien op de 

Opruimpartijen Meststoffen

Op dit moment hebben we nog op voorraad staan een paar opruimpartijen meststoffen.
Het betreft de volgende oplosmeststoffen:

Granusol  20-5-30+2MgO
Osmosol  12-7-31+4MgO  215
Osmosol  23-9-12+2MgO  523   

Heeft u interesse, dan graag even contact opnemen met Telermaat  

Root & Shoot

Meer wortelgroei en gewasontwikkeling met Root & Shoot

Root & Shoot is zowel een bodem- als bladmeststof die wordt ingezet om beworteling van gewassen te versnellen. Het is een uitgekiende combinatie van mineralen, groeibevorderaars en vitaminen. Voor een snelle start van de groei van jonge gewassen, wordt het vlak na het planten ingezet als bodemtoepassing (5 - 10 liter per hectare) om de beworteling en scheutgroei te stimuleren. Hierdoor heeft het gewas tijdens de gehele teelt meer opnamecapaciteit en is het minder vatbaar voor ziekteverwekkende bodemschimmels en aaltjes. Tijdens de teelt krijgt het gewas extra groeikracht door een bladtoepassing (2 – 4 liter per hectare). Daarnaast is Root & Shoot zeer effectief om groei en wortelactiviteit te verbeteren tijdens perioden van stress.

Neem voor vragen hierover contact op met uw adviseur.

Teelttip Dia-Life

Een gezond gewas bevat voldoende calcium, silicium en borium

De celwanden van een gewas dienen als fysieke barrière voor allerlei ziekten en plagen. Een stevige celwand bevat voldoende hoeveelheden calcium, silicium en borium. Zo is calcium belangrijk voor een goede celdeling en zorgt silicium voor harde celwanden. Zonder borium worden silicium en calcium moeilijk opgenomen. Aan deze elementen wordt in de meeste teelten te weinig aandacht besteed, waardoor gewassen gevoelig worden voor ziekten en plagen.

Dia-Life is een vloeibare bodemmeststof welke efficiënte hoeveelheden silicium, borium en calcium bevat. Door het verkrijgen van een optimale stevigheid van de celwanden draagt Dia-Life bij aan een minder ziektegevoelig gewas.

Telermaat