Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

verandering inzameling bedrijfskarton/papier : voortaan via Telermaat

 Beste ondernemer,

Al sinds vele jaren halen wij  (‘actie Nepal’ en ‘ de Schouw’ )twee keer per maand, in Boskoop, huis-aan-huis oud papier op. Elke 2e zaterdag door scoutingvereniging de Schouw en de laatste zaterdag van de maand door ‘actie Nepal’ van de Protestantse gemeente Boskoop’. Hierbij nemen wij ook bedrijfskarton mee, maar dat gaat vanaf april 2017 veranderen. 
De gemeente Alphen aan den Rijn zal gaan overschakelen op papierinzameling via rolcontainers ‘blauwe bakken’. Wij zullen deze inzameling blijven organiseren en uitvoeren. Wij gaan de containers legen voor de gemeente. Een verandering is dat we vanaf dat moment geen bedrijfskarton meer mee kunnen nemen, en ook niet mogen meenemen. Bedrijven mogen hun afval niet afvoeren via de gemeente.
Voor ons is uw kartonafval wel welkom voor het goede doel, en velen van u zijn blij dat wij het bij u ophalen. Daarom hebben we gezocht naar een manier om het bedrijfskarton toch bij u te kunnen blijven inzamelen los van de gemeentelijke inzameling van oud papier.

We hebben de oplossing gevonden in een samenwerking met Telermaat. Bij velen van u al bekend als leverancier van tuinbouwbenodigdheden gevestigd aan de Zijde 135 in Boskoop. Telermaat zal speciale boxpallets met kunststof binnenzijde (statiegeld €30,-) aan bedrijven ter beschikking stellen waarin bedrijven het bedrijfskarton kunnen verzamelen. Dezelfde boxen gebruikt Telermaat al bij de plastic inzameling waar zij zich al langer mee bezig houden. 

Net als uw oude plastic, zal Telermaat dan ook uw bedrijfskarton in de houten box(en) meenemen als terugvracht. Telermaat heeft een afvalpers op zijn terrein waarmee we het bedrijfskarton klein kunnen persen. De opbrengst van het ingezamelde bedrijfskarton blijft voor het een groot deel beschikbaar voor het goede doel. Daarnaast maken wij bij de inzameling van karton geen gebruik meer van de kraakperswagens, wat veel kosten bespaart. U bent nog steeds gratis van uw bedrijfskarton af, en tegelijkertijd van het plastic. 

Deze nieuwe manier van ophalen en verwerken, willen wij in ieder geval heel 2017 gaan doen, en als het bevalt, dan gaan we er daarna mee verder.

Samengevat:

  • In maart 2017 komt voor het laatst de kraakperswagen langs voor het bedrijfskarton
  • Voor die tijd Telermaat bellen 0172-217040 of boskoop@telermaat.nl om karton verzamelbak(ken) te bestellen 
  • Telermaat bellen als bak(ken) gewisseld moeten worden.
  • Het karton hoeft niet meer aan de weg gezet te worden.
  • U bent niet meer afhankelijk van 1 of 2 ophaal(zater)dagen per maand.
  • Grote partijen karton (gestapeld op palletbodems) mogen ook bij Telermaat gebracht worden.
  • Ook plastic/kunststof kan in overleg worden opgehaald 

Wij hopen dat u gebruik gaat maken van deze service.

Als u vragen  heeft, of u  wilt een plastic en/of kartonbak bestellen,
belt u dan a.u.b. met Telermaat: 0172-217040

Met vriendelijke groet,

Scoutingvereniging ‘ de Schouw’,
‘actie Nepal’,
en Telermaat BV

Telermaat