Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Actie gedurende de hele maand februari 2017

10% KORTING 

10% KORTING 

5% KORTING 

op alle 

Ec en Ph meters van 

Op de Organic star 5ltr van Birchmeier         
Sterke maar goedkope druksproeier!  geschikt voor azijnzuur 

 Op de Flox 10ltr en Iris 15ltr van 
 
     
     

Cantop

Na uitgebreid onderzoek door Delphy in 2016 zijn nu de resultaten bekent tussen verschillende afdekmaterialen die in de markt aangeboden en gebruikt worden. Hieruit blijkt dat de resultaten van Cantop enorm positief zijn!

Klik Hier op deze link voor het rapport van Delphy!

Kalk

Wanneer de percelen in rust zijn, breekt het ideale moment aan voor het uitvoeren van een (onderhouds)bekalking; de wintermaanden zijn daar dus het ideale tijdstip voor.

In hoofdzaak wordt kalk gebruikt om de pH van de grond te verhogen. Door jaarlijkse verzuring en uitspoeling moet deze op peil worden gehouden. Een goede pH is belangrijk voor een plant om alle elementen in de juiste hoeveelheid op te kunnen nemen en om de ideale omstandigheden te creëren voor het bodemleven.

Naast de ph zorgt kalk ook voor plant-beschikbare calcium in de grond. Ook op gronden met een hoge pH spoelt calcium namelijk uit en kan kalk worden ingezet enkel voor de aanvoer van beschikbare calcium.

Daarnaast speelt calcium uit kalk een belangrijke rol bij de structuur van de grond door het vormen van structuurbruggen. De grond wordt daarmee luchtiger en ruller en bovendien kan met kalk ook de juiste verhouding in het CEC-complex worden gerealiseerd.

Op plantniveau zorgt de calcium uit de kalk onder andere voor stevige celwanden en kwalitatief betere en stevigere planten; dit komt ten goede aan de plantweerbaarheid. De opname van calcium is een passief proces en wordt enkel opgenomen door de jonge wortels van de plant. Eenmaal in de plant wordt calcium opgeslagen in de vacuolen of in de celwandruimte en is daar immobiel.

De opname van calcium wordt sterk beïnvloedt door andere positief geladen ionen als magnesium, kalium en natrium. Hoge gehalten aan een of meerdere van deze elementen, kan de opname van calcium sterk verminderen. Vooral jong, snel groeiend blad heeft calcium hard nodig. 

Kalksoorten

DCM heeft 2 verschillende kalken:

DCM Fossiele Zeewierkalk - korrel

NW 50 / 45% CaO

Voor een snelle pH verhoging of voor het snel geven van een plant-beschikbare calcium kiest u voor de zachtere en snelwerkende DCM Fossiele Zeewierkalk met een CaO van 45%. Door zijn jonge leeftijd is dit de meest snelwerkende kalk die er in omloop is.

DCM Groenkalk – korrel


NW 50 / 30% CaO – 15% MgO

Geeft de bodemanalyse een pH-waarde en een magnesiumgehalte aan die beiden op peil gebracht moeten worden, dan kiest u voor DCM Groenkalk. Met DCM Groenkalk werkt u aan de pH en dekt u het grootste deel van de calcium- en magnesiumbehoefte van de plant voor het volgende groeiseizoen

Voor meer informatie over DCM Groen-Kalk®, klik dan hier

Voor meer informatie over de DCM Zeewierkalk, klik dan hier

Dosering afhankelijk van de pH, de bodemanalyse en daarmee het doel van de bekalking.

VBC Ultra

Winterbespuiting onkruid

Voor diverse herbiciden zijn de omstandigheden deze tijd van het jaar ideaal voor een optimale werking. Daarnaast staan gewassen nu in winterrust waardoor er qua bestrijding meer mogelijk is.

Timing en een juiste dosering zijn echter belangrijk. Onze buitendienst kan u helpen met een passend advies.

Een bespuiting met VBC Ultra heeft een werking op diverse overwinteringsstadia van tal van insecten. Door het toepassen van VBC Ultra wordt er een filmlaag over de aanwezige eieren en insecten aangebracht, waardoor deze verstikken onder deze filmlaag. Daarnaast heeft VBC Ultra ook een werking op algen en korstmossen op de plant.

VBC Ultra dient toegepast te worden in de winter wanneer alle knoppen in rust zijn, bij vorstvrij, sneldrogend weer. Het is belangrijk om voldoende water te gebruiken zodat u de plant goed ‘wast’.

Dosering: 6 LTR VBC Ultra op 94 LTR water. VCB Ultra is verkrijgbaar in verpakkingen van 5 en 20 LTR.

Telermaat