Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

De hele maand oktober 2016      10 % korting
op de regenkleding uit 'ons ' assortiment

o.a. Flexothane, Texoflex, Dolfing enz. 

Linuron

Zoals u wellicht al uit de media begrepen heeft is de situatie rondom de toelating van Linuron (Datura en Afalon) onzeker. De verwachting is dat de toelating in het voorjaar van 2017 voor de boomkwekerij (en wellicht de totale toelating) wordt ingetrokken. Er is nog niets bekend over een uitlever en opgebruik termijn. Telermaat heeft voldoende product ingekocht voor haar eigen klanten voor heel 2017 en kunnen wij u dus gewoon nog een heel jaar helpen. Dit product wordt geproduceerd maar is nog niet bij ons op voorraad. Op dit moment is de voorraad beperkt en leveren wij uitsluitend uit voor direct gebruik. Zodra er meer bekend is zullen wij dat berichten. 

Fytaforce

Warme nazomer brengt hoge ziektedruk met zich mee
2016 kent een relatief warme nazomer. Hoge temperaturen betekent doorgaans ook een hoge ziektedruk. Bij bladhoudende gewassen is het daarom verstandig door te spuiten met Fytaforce Plant zolang er ziektedruk bestaat, zodat planten gezond en schoon de winter in gaan.

Bij bladverliezende gewassen kan na bladval een bodembespuiting met Fytaforce Soil eraan bijdragen om de ziektedruk uit het gevallen blad te verminderen  en de vertering ervan te versnellen. Voeg hier NTS Liquid Humus aan toe als voeding voor de microbiologie om de werking extra te stimuleren.

Dosering (bodemtoepassing):
10 liter/ha Fytaforce Soil
10 liter/ha NTS Liquid Humus 

Neem voor een gericht advies contact op met uw adviseur.

Mag-Life

Voldoende magnesium in het najaar houdt planten langer gezond

Magnesium wordt bij lagere temperaturen echter steeds moeilijker opgenomen.

Toepassing van Mag-Life in het najaar zorgt voor een goede omzetting van stikstof, waardoor gewassen langer gezond blijven. Dit bevordert de aanmaak van suikers voor een goede groei en een optimale wortelontwikkeling.

Mag-Life is een bodemmeststof die nauwelijks uitspoelt, snel plant-beschikbaar is en voor 100% uit natuurlijke stoffen bestaat. Twee keer een applicatie van 5 – 10 liter per hectare als bodemtoepassing geeft in de meeste gevallen al het gewenste resultaat.

   

Zijn uw planten al winterproof?

Als u wilt dat uw planten tegen een stootje kunnen tijdens de wintermaanden, zorg er dan voor dat er voldoende kali, magnesium en calcium beschikbaar zijn. DCM heeft hiervoor een organische meststof:  DCM SOLAFIDA!
Dit product bevat een uitgebalanceerde hoeveelheid kali, magnesium en calcium die perfect aansluiten bij de behoefte van het gewas richting het najaar/winter. Toepassen in september. Neem voor de juiste dosering contact op met uw Telermaat/DCM adviseur.

Telermaat