Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

De hele maand Juli  2016

15% KORTING 

op alle Gri-sport schoenen!

Knaagdierlicentie

Zoals verwacht gaat de licentie die nodig is voor knaagdierbeheersing opnieuw op de schop. Vanaf september is er een nieuw kennisaanbod ‘Geïntegreerde Knaagdierbeheersing’ hiervoor moet een kennisbijeenkomst gevolgd worden en een examen afgelegd worden. Wanneer men deze vakbekwaamheid gehaald heeft mag men binnen EN buiten knaagdieren bestrijden.

Personen met een knaagdieraantekening op de huidige spuitlicentie (die uitsluitend voor binnen geldt) behouden deze zolang de huidige pas geldig is. Als de huidige pas vervalt, vervalt ook de knaagdieraantekening. Zonder de  huidige aantekening of het nieuwe vakbekwaamheidbewijs kan men geen rodenticide kopen.

Herstel groeikracht na heftige regenval

Door de zware regenval van de laatste weken zijn veel nutriënten uitgespoeld. Hierdoor hebben gewassen groeiachterstand opgelopen. Door een bladtoepassing met Root&Shoot kan de groeikracht snel worden hersteld. Root&Shoot bevat naast stikstof een breed pakket aan mineralen en andere groeibevorderaars, waardoor de gehele planten- én wortelgroei wordt gestimuleerd. Afhankelijk van de mate van uitspoeling zijn één of meerdere bespuitingen gewenst.

Dosering Root&Shoot: 4 liter per hectare

Oplossen in minimaal 400 liter water
(1 op 100) 

Tweede bemestingsronde?

Wilt u nog 1x bij bemesten met de perfecte N-K verhouding voor uw gewas? Denk dan eens aan de langwerkende meststof DCM NK-MIX, wat zorgt voor een geleidelijke groei.

DCM NK-MIX  heeft dezelfde vertrouwde werking als de DCM MIX 5, maar zonder fosfaat (P), dus gunstiger met de fosfaatnorm, dat is de DCM NK-MIX. Een organisch minerale meststof die ook het bodemleven zal activeren.

Door het activeren van het bodemleven komt de voeding voor de plant vrij, dit kan dus ook zorgen dat de fosfaat in de bodem wordt vrijgemaakt en beschikbaar is voor de plant!

Dus bent u aan het nadenken over de juiste meststof zonder fosfaat? Dan kunnen wij u een perfecte oplossing geven met de DCM NK-MIX!

Een samengestelde lang- en snelwerkende organische meststof met een 10% stikstof en 8% kali en een 3% magnesium.

Voor meer informatie en een proefresultaat, klik dan hier

Telermaat