Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Nieuwjaarsreceptie

Beste relatie

Allereerst natuurlijk de beste wensen, alle goeds, gezondheid en geluk voor 2016.

Vrijdag 8 januari 2016 zullen al  onze vestigingen wegens de nieuwjaarsreceptie van Telermaat vanaf 15:00 uur gesloten zijn. (Hengelo en Kesteren 14:00 uur)
Maandag 11 januari zijn wij op alle vestigingen weer volledig tot uw beschikking.

Wij danken u op voorhand voor uw medewerking en het begrip.

Met vriendelijke groet,
Namens het volledige Telermaat team,                        
Jeroen Fase
Peter van Dongen

De gehele maand januari 2016
10% korting
op de werkkleding van Herock en Snickers. 

Telermaat en Kreuwel ontwikkelen een nieuwe pot.

In samenwerking met een klant hebben Kreuwel en Telermaat een nieuwe KSR 1 ltr. pot ontwikkeld. De pot is voorzien van etiket sleuven en er passen 60 van deze potten op een CC laag.
Tevens is de reeds bekende KPGE potten lijn (boomcontainers met etiket sleuf) uitgebreid met een 4 en een 7,5 ltr container. Het potten seizoen staat alweer voor de deur , informeer bij Telermaat wat er allemaal voor nieuwe en bestaande ontwikkelingen zijn voor U 

Boriumhumaten: boriummeststof die niet uitspoelen

Uit bodemanalyses blijkt dat er in het overgrote deel van de Nederlandse bodems een boriumgebrek is. Dat komt doordat borium zich alleen kan binden aan organische stof, waarvan de gehaltes in de bodems meestal laag zijn. Borium verhoogt de beschikbaarheid van silicium en calcium en zorgt voor stevige celwanden. Daarnaast is het essentieel voor een goede wortelontwikkeling en de translocatie van suikers in de plant.

Borium kan zich perfect hechten aan humine. Er bestaat een vaste variant: Stabilised Boron Granules, en een vloeibare variant: Liquid Boron Humate. Beide zijn een slow release boriummeststof welke gedurende het hele seizoen borium blijft afgeven, waardoor het gewas er een seizoen lang van profiteert.

Dosering Stabilised Boron Granules 10 – 25 kg/ha en dosering Liquid Boron Humate: 10 – 20 liter per ha als bodemtoepassing in de winter of in het  voorjaar. Dosering is afhankelijk van de bodemanalyse en gevoeligheid van het gewas. 

Sea90

De meeste planten hebben veel meer elementen nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven dan alleen de bekende hoofd- en spoorelementen. Sea-90 bestaat uit 90 ongeraffineerde zeemineralen die in optimale verhoudingen aanwezig zijn. Zeemineralen dragen bij aan een betere plantengroei, verhoogde plantweerbaarheid en een biologisch actievere bodem.

Sea-90 is 100% natuurlijk en vrijwel geheel water oplosbaar. Het kan worden gestrooid met een dosering van 20-50kg per ha. per jaar, bij voorkeur in de wintermaanden. Het kan in opgeloste vorm ook als bladmeststof regelmatig worden ingezet met een dosering van 1 tot 2 kg per ha. Door aan de oplossing 1 liter Fast Fulvic (voorheen: Fulvic 1400) toe te voegen, wordt de opname van de mineralen aanzienlijk vergroot. Omdat het oplossen van Sea-90 enige moeite kost, is het vanaf heden ook in opgeloste vorm te verkrijgen: Liquid Sea-90. 

Telermaat