Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Een goed en mooi gazon is niet simpel

Telermaat is bij uitstek de gazonspecialist

Door onze jarenlange praktijkervaring en doordat we met een aantal leveranciers werken die elk een stukje kunnen bijdragen aan een goed gazon kunnen we u als Hovenier, als geen ander, helpen met uw gazonproblematiek.

Graszaadmengsels
Grofweg kunnen we de mengsels in 4 categorieen indelen;

Extenso. Siergazon. Een zeer fijne grasmat die slecht tegen betreden kan. Bevat soorten die tevens redelijk goed tegen schaduw kunnen en die langzaam groeien.

Ravot. Een mooi speelgazon. Kan tegen een stootje maar heeft een fijnbladig karakter.

Stoeisterk. Een sterk speelgazon met Engels raaigras. Als het weinig betreden wordt zal het fijner worden. Als veel betreden wordt, krijgt het een grover karakter. Bij juiste bemesting geeft dit gazon meer groei.

Olympic. Een sportveld mengsel bestaande uit Engels raai en Veldbeemd. Wordt standaard geleverd met Headstart voor een snelle kieming.

 

 

Mos
In bijna elk gazon krijgt u te maken met mos. Dit komt vaak doordat er te weinig betreding is maar ook door vervilting en of schaduw in combinatie met zuurgraad.
Om een goed gazon te krijgen en te houden is bij een ouder gazon jaarlijks een opknapbeurt noodzakelijk.
Vanaf eind februari begin maart kan het gazon onderhoud starten. Bij aanwezigheid van mos starten met het strooien van Mosdood. (gebaseerd op IJzersulfaat) De mosdood heeft een regenbui nodig voor een goede werking. Het gazon altijd verticuteren om overtollig mos en oude resten te verwijderen.

Bemesten
Om een goed beeld te krijgen wat de behoefte aan voedingselementen is voor het gazon is het, het allerbeste om een bodemmonster te steken en dit door ons te laten onderzoeken. Wilt u dit niet dan gaan we over op een standaard advies.

Bekalken.
DCM groenkalk is een jonge kalk die snel werkt.
Met 3 kg / 100 m2 heeft u een goede basis bekalking.

Voeding. 
De basis is een goede N-P-K meststof. Gaat u voor organisch dan kunnen we u met een aantal samenstelling van DCM helpen. Gaat u voor langwerkend dan kunnen we u voorzien van Mivena meststoffen. Vrijwel voor alle omstandigheden hebben we een mix op maat.

 

Vervolg.
Vrijwel geen enkele meststof is zo van samenstelling dat u kunt volstaan met 1 gift. Houdt dus in de zomer de kleur van het gras in de gaten. Als het gras lichter wordt moet er N (Stikstof) aangevoerd worden. Ook daar hebben we samenstellingen voor. Juist hier gaat het vaak fout. Neem dit mee in uw onderhoudsplan en prijsopgaaf bij uw klanten.

Snel een nieuw gazon
Is er aan het huidige gazon echt geen eer meer te behalen en wil uw klant snel een nieuw gazon dan kunt u bij ons vrijwel dagelijks terecht voor verse kwaliteit graszoden. Het betreft een mengsel tussen Ravot en Stoeisterk. We hebben de standaard rollen en Big Slabs

Telermaat is de One Stop Shopping voor elke Hovenier

Telermaat