Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Wegens succes verlengd PBM ACTIE 2015

( Zolang de voorraad strekt OP=OP )

   

Physiomag en physiomax

Physiomag en Physiomax zijn kalksoorten die bestaan uit zeer verse zeewierkalk. Hierdoor kunnen  deze kalksoorten  in een korte tijd de PH in het wortelmilieu verhogen. Is de PH op een perceel te laag, dan zouden  Physiomag of  Physiomax een uitkomst kunnen zijn om tijdens  het groeiseizoen de PH van de bodem nog omhoog te krijgen. Tevens bevatten deze kalksoorten Physio+.  Deze stof stimuleert de productie van haarwortels.

Wilt u meer weten over Physiomag of Physiomax, neem dan contact op met Telermaat.

Het groeiseizoen goed van start met Fytaforce Biofertiliser

Het groeiseizoen komt weer op gang. Dit betekent dat gewassen nieuwe wortels gaan vormen en dat er straks ook weer nieuwe bovengrondse delen gevormd worden. Voor een goede opname van mineralen en een optimale weerbaarheid tegen stress en pathogenen, is het belangrijk om, naast een goede minerale voedingstoestand in de plant, te zorgen voor een gezond microbiologisch leven rond de plant. Die microbiologie kan worden aangebracht door regelmatig Fytaforce Biofertiliser toe te passen. In veel gewassen is het raadzaam om eerst een aantal bodemtoepassingen uit te voeren met Fytaforce Soil, waarna er overgestapt kan worden naar bladtoepassingen met Fytaforce Plant. 

Door een frequentie aan te houden van één keer per 14 dagen, worden de nieuwe, actieve delen van de plant steeds voorzien van een brede diversiteit aan positieve micro-organismen en voedingsstoffen. Hierdoor groeit het gewas beter, wordt weerbaarder en bent u in de teelt minder afhankelijk van chemische middelen. Begin tijdig om groeiremming door verschillende oorzaken te voorkomen. Bespreek het optimale toepassingsschema van Fytaforce op tijd met uw adviseur. Telermaat kan zo tijdig een planning maken voor het toepassen (en dus uitleveren) van Fytaforce, zodat uw teelt in het nieuwe groeiseizoen optimaal van start kan gaan

Handige gratis sticker

Het  spuitseizoen is weer begonnen en daarmee ook weer de vragen hoe we de tankmixen moeten maken om verstoppingen te voorkomen.
Telermaat heeft een sticker laten maken met daarop de juiste volgorde om een tank mix te maken. Plak deze sticker op de GBM kast of op de muur bij de tankvulplaats. Volg de instructies en heb nooit meer problemen met verstoppingen.
Wij leveren de sticker gratis bij uw eerst volgende GBM bestelling. Mocht u hem gemist hebben of wilt u er nog een, vraag er dan om aan onze buitendienst. 

Telermaat