Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

PBM ACTIE 2015

( Zolang de voorraad strekt OP=OP )

   

Sea90

De meeste planten hebben veel meer elementen nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven dan alleen de bekende hoofd- en spoorelementen. Sea-90 bestaat uit 90 ongeraffineerde zeemineralen die in optimale verhoudingen aanwezig zijn. Zeemineralen dragen bij aan een betere plantengroei, verhoogde plantweerbaarheid en een biologisch actievere bodem.

Sea-90 is 100% natuurlijk en vrijwel geheel water oplosbaar. Het kan worden gestrooid met een dosering van 20-50kg per ha. per jaar, bij voorkeur in de wintermaanden. Het kan in opgeloste vorm ook als bladmeststof regelmatig worden ingezet met een dosering van 1 tot 2 kg per ha. Door aan de oplossing 1 liter Fast Fulvic (voorheen: Fulvic 1400) toe te voegen, wordt de opname van de mineralen aanzienlijk vergroot. Omdat het oplossen van Sea-90 enige moeite kost, is het vanaf heden ook in opgeloste vorm te verkrijgen: Liquid Sea-90. 

Magnesite

In veel Nederlandse bodems zien we een structureel magnesiumtekort. Dat uit zich in lichte, minder groeikrachtige gewassen.

De magnesium in Magnesite is aanwezig in carbonaatvorm, wat zorgt voor een geleidelijke afgifte en een opbouw van magnesium in de bodemvoorraad. Door tijdige toediening van Magnesite kan het hele groeiseizoen worden geprofiteerd van de beschikbare magnesium. Magnesite geeft tevens een pH verhoging. Dat zijn 3 voordelen gecombineerd in  1 magnesiummeststof!

Vraag uw adviseur naar meer informatie over Magnesite en de juiste dosering.

 

VBC Ultra

Het is weer winter, dus tijd om na te denken over een bespuiting met VBC. Dit wordt toegepast om schadelijke insecten die in de zomer maanden minder gemakkelijk te bestrijden zijn, uit te schakelen. VBC heeft een goede preventieve werking om plagen gedurende de zomermaanden te beperken. VBC is werkzaam tegen de eitjes en overwinter stadia van: de Appel- en peren bladvlo, bladrollers, blad- schild- en dopluizen, fruit en spintmijt, galmijt, luizen, rups van de kleine wintervlinder, wantsen enz. VBC dient toegepast te worden vanaf midden januari  tot er weer sprake is van schuivende knoppen. Roofmijten ondervinden geen nadeel van een VBC bespuiting. VBC heeft ook een ander voordeel het zorgt er ook voor dat de algen op de bomen zullen verdwijnen. VBC heeft als bijkomend voordeel dat het  zorgt dat de algen op de bomen zullen verdwijnen. VBC is toelatingsvrij en kan dus makkelijk gebruikt worden binnen de MPS.

Telermaat