Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Regenkleding

De hele maand december 10 % korting op de regenkleding uit 'ons ' assortiment

o.a. Flexothane, Texoflex, Dolfing enz. 

Nieuwe gecoate meststof voor vollegrondsteelten

Mivena brengt een nieuwe meststof op de markt voor de vollegrondsboomkwekerij. Granustar is een gecoat product dat twee tot drie maanden werkt.
Volgens de fabrikant is het met Granustar mogelijk om een teelt volledig te bedienen. Vanwege de werkingsduur is twee keer strooien dan wel nodig. De meststof is ook geschikt om bij te sturen tijdens de teelt.
Granustar is verkrijgbaar in vier verschillende vormen: Allround (17% stikstof, 7% fosfaat, 16% kalium), High K (25% kalium), High N (23% stikstof) en N-40 (40% stikstof). Elke vorm bevat tevens spoorelementen.
De meststof wordt gecoat volgens de zogenoemde Duration-techniek van Mivena: een harscoating waarbij de dikte meer constant is, geen metalen bevat en geen piekafgifte heeft bij de start. Mivena gebruikt deze techniek ook bij de meststof Field-Cote.

Winterafdekking

Tijdig bestellen / kosten besparing!
Heeft u voor het komend seizoen vliesdoek, Klimacover (agrocover/cropnet) of een ander  winterafdekmateriaal nodig? Bestel deze dan op tijd. Levertijd op maatwerk (bepaalde breedte en lengte maten) kan in de loop van het najaar /winter seizoen erg seizoen oplopen door een grotere vraag naar deze producten.
Voorkom dit door tijdig te bestellen. Zijn er vragen! Stel ze gerust!

Liquid Boron Humate: Een vloeibare boriummeststof die niet uitspoelt

Uit bodemanalyses blijkt dat er in het overgrote deel van de Nederlandse bodems een boriumgebrek is. Dat komt doordat borium zich alleen kan binden aan organische stof, waarvan de gehaltes in de bodems meestal laag zijn. Borium verhoogt de beschikbaarheid van silicium en calcium en zorgt voor stevige celwanden. Daarnaast is het essentieel voor een goede wortelontwikkeling en de translocatie van suikers in de plant.

Borium kan zich perfect hechten aan humine. Een boriumhumaat-korrel was al langer verkrijgbaar, maar nu is er ook een vloeibare variant. Deze heet Liquid Boron Humate en is gemakkelijk over de bodem te verspuiten. Het is, net als de boriumhumaat-korrel, een slow release boriummeststof welke gedurende het hele seizoen borium blijft afgeven, waardoor het gewas er een seizoen lang van profiteert.

Toepassing Liquid Boron Humate: 10 – 20 liter per ha als bodemtoepassing in de winter of in het  voorjaar.

Telermaat