Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

FELCO 2 AANBIEDING

Wegens Succes verlengd (gehele maand november 2014)

de FELCO 2 snoeischaar 

                  

€ 29,50

excl. btw

Bodembalans analyse

Goed voorbereid zijn op komend seizoen? Laat dan nu een bodemanalyse maken!
Het is november: de teelt ligt stil. Tijd om de balans op te maken. Niet alleen van de inkomsten en uitgaven, maar ook van uw belangrijkste teeltmiddel: de bodem. Is die (nog) in balans? Haalt u alles er uit wat er in zit? Een bodembalansanalyse beantwoordt die vragen.

Wat is een bodembalansanalyse (BBA)?
Een BBA laat zien hoeveel mineralen in de bodem zitten en wat de verhoudingen daar tussen zijn. De grootte van het klei-humuscomplex in uw bodem bepaalt hoe goed uw grond mineralen kan vasthouden en aan de plant kan doorgeven. Aan de mineralenbezetting van het klei-humuscomplex is te zien welke nutriënten de bodem mist en dus aangevuld moeten worden. Welke nutriënten dat zijn, verschilt per plant, per bodem. Hierbij helpen wij u graag met een persoonlijk bemestingsadvies.
Alles staat of valt met een goede voorbereiding      
November is bij uitstek de maand om een BBA te laten maken. Er wordt dan niet of nauwelijks geteeld en de bodem is tot rust gekomen, waardoor een analyse de meest betrouwbare informatie laat zien. Omdat de grondmonsters nu worden geanalyseerd, is er nog tijd genoeg om de knelpunten van de bodem aan te pakken. Zo is uw bodem weer optimaal in balans bij de start van het nieuwe seizoen.
 

Prijs stijging palletboxen

Vanwege de stijging van de houtmarkt prijzen zijn wij genoodzaakt de boxen met 1 euro per box te verhogen in prijs. Dit ter informatie, zodat u deze direct kan door berekenen.

Winterafdekking

Heeft u voor het komend seizoen 
vliesdoek, Klimacover(agrocover/cropnet) of geperforeerde folie nodig. Bestel deze dan tijdig!!! Levertijd op maatwerk (bepaalde breedte en lengte maten) kan in de loop van het najaar /winter erg oplopen door een toenemende vraag naar deze producten. Voorkom dit door tijdig te bestellen. Zijn er vragen! Stel ze gerust!

Telermaat