Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Toepassing Finale en Basta sterk beperkt

De toepassing van Glufosinaat Amonium wordt per 1 november 2013 sterk beperkt.
De exacte invulling is nog niet helder maar zeker is dat Finale en Basta nog maximaal 2 keer per jaar toegepast mogen worden met beperkte hoeveelheid per hectare. We mogen het huidige etiket nog  tot 1 november uitleveren. De eindverbruiker mag het nog tot 1 november 2014 opgebruiken (dus zonder beperkingen). Er is nog (een beetje) product beschikbaar op  = op.

 

Winterafdekking

Tijdig bestellen / kosten besparing!
Heeft u voor het komend seizoen  vliesdoek, Klimacover(agrocover/cropnet) of een ander  winterafdekmateriaal nodig? Bestel deze dan op tijd. Levertijd op maatwerk (bepaalde breedte en lengte maten) kan in de loop van het najaar /winter erg oplopen door een oplopende vraag naar deze producten. Voorkom dit door tijdig te bestellen. Zijn er vragen! Stel ze gerust!

 

Kluitmateriaal

Kluitmaterialen (Gaaslappen/draadkorven)

De tijd is weer gekomen om aan gaaslappen te denken. Daarom is het belangrijk dat u een goede kwaliteit acryl of jute neemt, welke goed te verwerken is. Uiteraard speelt de kwaliteit hierin een rol. Zijn ze stevig, zijn ze recht en zijn ze wel echt per 100 en 200 verpakt etc. Wij verkopen deze in de u bekende Swartz kwaliteit gemaakt in Nederland. Uiteraard kunnen wij u een goede aanbieding doen. Ook voor de verschillende maten draadkorven en kluitelastieken kunt u bij Telermaat terecht. Natuurlijk leveren wij ook allen soorten maten en kleuren potten om uw product op te potten voor levering. Kortom voor al uw najaarshandel kunt u voor de verpakking terecht bij Telermaat.

 

Taxuskever larven (Mobium)

Nu de temperaturen weer lager worden, en we in voorjaar weer schoon willen beginnen, is het verstandig om nog even stil te staan bij de laatste bestrijding van Mobium. Met het aaltje Steinernema Kraussei  kun je zorgen dat de populatie voor een groot deel afgebroken wordt. Deze roofaaltjes zijn  nog actief tot een bodemtemperatuur van minimaal 6 graden.  

Er worden in de handel ook andere aaltjes aangeboden die goedkoper zijn, let wel op dat deze een bodemtemperatuur nodig hebben van 14 graden of meer het is dus niet verstandig deze in het najaar te gebruiken. Laat u adviseren door een van onze vertegenwoordigers.

Tijdelijk 'Felco 2' voor € 28,50

De 'Felco 2' snoeischaar is inzetbaar voor elke snoeiklus.
De klassieker van Felco is de rechtshandige Felco 2. De Felco 2 snoeischaar heeft handgrepen met rubber schokdemper, tandmoer voor nauwkeurige afstelling van boven- en ondermes. Mes met draad afsnijder, sapgoot, geklonken ondermes en gesmede aluminium handgrepen. De totale lengte is 215 mm. en heeft een schaar opening van 58 mm. De Felco 2 is een lichtgewicht snoeischaar van 220 gram.

Technische informatie - Klassiek model
- Handgrepen met rubberen schokdemper om de pols te ontzien
- Tandmoer voor eenvoudige, nauwkeurige afstelling van de messen
- Mes met draadsnijder, sapgoot en geklonken ondermes
- Gesmede aluminiumlegering handgrepen
- Lengte: 210 mm
- Opening: 58 mm
- Gewicht: 220 gram
- Eenheid per stuk
- Lengte 215 mm
- Gewicht 240 g
- Takdiameter 25 mm

 

Telermaat