Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
Telermaat
Telermaat
Telermaat

Boomkwekerij Nieuws April 2013

BUXUS

Zodra de temperatuur op loopt, zullen ook de eerste onkruiden zich weer gaan vertonen. Als u niet in een waterwingebied teelt, is dit een mooie gelegenheid om een bespuiting met Butisan S uit te voeren. Als de buxus weer gaat groeien, komt ook het moment van de buxus bladvlo bespuiting weer.

LAANBOMEN

In Laanbomen moet er gedacht worden aan een bestrijding van Bloedluis. Bloedluis is een moeilijk te bestrijden luis. De luis is bedekt met een witte wollige waslaag waardoor de middelen moeilijk in kunnen dringen. Door deze luizen kunnen er misvormingen in de takken ontstaan. Bestrijden is dus een pre. Door het toevoegen van een superuitvloeier zal het gespoten middel beter indringen in de bloedluis

HEESTERS

Zorg ervoor dat geplant stekgoed in de volle grond of pot niet kan uitdrogen. Behandel de planten met het anti verdampingsmiddel  Cultacoat. Diit zorgt ervoor dat stek en plantgoed in het algemeen minder vocht verliest en daar door minder zal verbranden of verdrogen. Dosering 2.5 liter per 100 liter water. Hou bij droge omstandigheden ook de grond vochtig om uitdroging van de wortels te voorkomen.

CONIFEREN

Let bij Coniferen op een aantasting van voetrot en wortelrot. Wanneer de planten actief zijn, kunt u preventief aan gieten met een oplossing van 50 gram Fenomenal per 100 liter water. Gebruik per liter potgrond 100 ml van deze oplossing. 

Schermen van de kassen

We gaan de krijttijd zo langzamerhand weer tegemoet. “Krijt op tijd” is een bekend gezegde. Maar niet alleen de tijd is belangrijk, ook het type krijt wat u gebruikt. Tijden veranderen en producten verbeteren. Met Eclipse hebben wij een krijt dat inspeelt op de nieuwe krijtbehoefte.

Voordelen van Eclipse zijn: transparant bij regen, te gebruiken voor glas en folie en  te verwijderen met Eclipse clean. Eenvoudig en snel schermen zonder zorgen.  Ook is er een transparante krijt op de markt onder de naam Transpar. Dit schermmiddel is makkelijk zelf aan te brengen en zorgt er voor dat er een diffuse laag op de kas komt. Het schadelijk licht komt hier door niet bij de planten. Ook zorgt Transpar voor een daling van de temperatuur in de kas. 

Heeft u al gedacht aan

Het Seizoen is weer begonnen, dus is er weer een hoop verpakkingsmateriaal nodig. Bij ons uit voorraad leverbaar: zeer sterke palletboxen. Uiteraard ook uit voorraad leverbaar allerhande artikelen als: scherp geprijsde rollen wikkelfolie – Deense dozen – transporttrays – opzetpootjes van hout, plastic en  ijzer – pallethoezen – pakpapier – elastieken – HDPE folie mat voor het rijden van (volle CC-karren) over uw pothoek – etc. etc. 

Hoe veilig is het bij jullie?

Nu de temperatuur eindelijk omhoog gaat, begint ook het seizoen voor de gewasbescherming weer. Dit is een goed moment om te kijken of al uw spuitapparatuur nog in orde is. Wij kunnen u daar in helpen. Denk hierbij aan nieuwe filters voor de maskers, het nakijken van de Birchmeier rugspuiten, de keuze voor de beschermende kleding (Spuitoverall, handschoenen en laarzen). 

Nieuw filiaal Telermaat

Vrijdag 19 april van 15:00-18:00 uur en Zaterdag 20 april van 14:00-17:00 uur vieren wij de opening van ons nieuwe filiaal in Kesteren. Met dit filiaal kunnen wij dus ook in de greenport Opheusden alle kwekers goed bedienen. Als u dus wilt komen kijken bent u van harte welkom.

Telermaat